Up@dawn 2.0

Sunday, November 2, 2014

Section 13 Group 3 Exam #2 Questions

These are the questions I selected for our part of Exam #2. If you want to change a question, comment below. Thank you!

1)According to the Irish philosopher George Berkeley, anything that stops being _____ ceases to _____.
Answer: Observed, Exist

2)Historically, scientific observation and tests replaced "truth  by ______" as exemplified by Aristotle and the Church.
Answer: Truth by Authority

3)Anglo-Austrian philosopher ________'s "family resemblance" view implies that there's no single quality held in common by all art.
Answer: Ludwig Wittgenstein

4)The view that everything has a mind of some sort is called what?
Answer: Panpsychism

5)An argument whose conclusion must be true if its premises are true is called _______. (inductive, deductive, abductive)
Answer: Deductive

6)The view that something is art just because it's exhibited in an art gallery fails to distinguish good art from bad, according to one criticism of which theory?
Answer: The Institutional Theory

7)Does Nigel think parallelism, occasionalism, or epiphenomenalism are plausible?
Answer: No, Nigel believes parallelism, occasionalism, and epiphenomenalism have little plausibility as a theory of mind.

8)Which math subject did Spinoza base his philosophy on?
Answer: Geometry

9) Candide's name suggests what?
Answer: Innocence and purity

10)What group argues the simple view of science is misguided?
Answer: Falsificationists

No comments:

Post a Comment